РАСЕН: УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА И ПРАВИЛА О ПРИВАТНОСТИ

Расен је интернет портал на којем се негују традиционалне вредности српског друштва у областима историјског наслеђа, народног стваралаштва, етнолошког наслеђа, традиционалних заната и обичаја, националног писма и идентитета, књижевности, културе, образовања, религије и духовности.

На порталу посебан простор заузимају два културно-књижевна покрета: Свет палиндрома и Сатирање:

Свет палиндрома је културно-књижевни покрет у оквиру којега се негује начин изражавања у специфичној симетричној форми, било да се ради о литерарном, енигматском, визуелном, музичком или научном начину изражавања. Садржај Света палиндрома може се пратити на овој страници под категоријама ПАЛИНДРОМИ и СИМЕТРИЈА,  на интернет страницама КРАТКОСЛОВЉЕ и PALINDROMARY и на друштвеним мрежама, пре свих на фејсбук страницама СВЕТ ПАЛИНДРОМА и КРАТКОСЛОВЉЕ

Сатирање: је уметничко-литерарни покрет у оквиру којега се негује начин сатиричног изражавања. Сатирични текстови могу се пратити на овој страници под категоријом САТИРАЊЕ, на интернет страници КРАТКОСЛОВЉЕ и на друштвеним мрежама, пре свих на фејсбук страницама САТИРАЊЕ и КРАТКОСЛОВЉЕ.

ПРОФИЛИ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА НА КОЈИМА МОЖЕТЕ ПРАТИТИ ТЕКСТОВЕ ПОРТАЛА РАСЕН
Blog Kratkoslovlje
Blog Palindromary
Facebook: Rasen 
Facebook: Rasen Beograd
Facebook: Rasen Banjaluka
Facebook: Rasen Rasejanje
Facebook: Kratkoslovlje
Facebook: Svet palindroma
Facebook: Satiranje
Twitter: Rasen
Vkontakte Rasen
Vkontakte Palindromary
Odnoklassniki 
Linkedin Stranica
Tumblr Rasen
Tumblr Palindromary
Reddit Rasen
Reddit Palindromary
Pinterest
YouTube
УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Основне информације о условима коришћења података са интернет странице Расен.

Коришћењем података са интернет странице Расен, потврђујете да прихватате услове које сте претходно прочитали, односно да сте сагласни са доле наведеним правилима.

Уколико се не слажете са овде наведеним правилима, молимо Вас да не користите податке са интернет странице Расен.

Није дозвољено коришћење садржаја странице, као и осталих делова у незаконите сврхе, нити за промовисање истих.

Коришћење ружних речи, вређање и дискриминација на било којој основи сматра се кршењем правила и услова коришћења интернет странице.

Посетиоци имају право да бесплатно (осим ако није другачије наведено) користе сервисе интернет странице Расен, уколико не крше услове коришћења.

Интернет страница Расен линкује садржај преузет из других интернет извора уз уредно навођење извора. Интернет страница Расен нема ауторска права над преузетим и линкованим садржајима и није одговорна за њихову садржину, иако се делови текстова могу прочитати и на интернет страници Расен

Интернет страница Расен није одговорна за садржаје других интернет страница, чак иако сте на неку од њих упућени линком са интернет странице Расен.

Уколико сматрате да је интернет страница Расен повредила Ваша ауторска права линковањем и објављивањем дела Вашег садржаја, молимо Вас да нас контактирате како бисмо исправили спорно.

Садржај на интернет страници Расен је јаван и, уколико је реч о ауторским текстовима, уредно потписан од стране аутора или сарадника странице. Ауторски текстови су у власништву интернет странице Расен и требало би да су тачни и јавности су понуђени у најбољој намери. Интернет страница Расен има неотуђиво право да по сопственом нахођењу мења ауторске садржаје који су у њеном власништву.

Уколико је садржај који се налази на интернет страници Расен преузет из других медија, он је уредно потписан и линкован, чиме су читаоци странице упућени на извор садржаја. Интернет страница Расен не преузима одговорност за преузети садржај, а за сва спорна питања можете се обратити ауторима текстова медија са којих је садржај преузет, потписан и уредно линкован.

Садржај објављен на интернет страници Расен може бити застарео и као корисник сервиса имате обавезу да проверите тачност навода који се помињу у садржају.

Уколико преузимате информације за објављивање на другом медију обавезни сте да интернет страницу Расен наведете линком као извор.

Интернет страница Расен не сноси одговорност за истинитост и квалитет садржаја рекламних порука, огласа, као и видео садржаја који су линковани на адресе другачије од адреса у склопу странице.

Истовремено, интернет страница Расен не сноси одговорност за евентуалну неистинитост навода аутора који нису аутори или сарадници интернет странице Расен. Аутори и сарадници интернет странице Расен пишу текстове у најбољој намери и својим ауторством стоје иза садржаја чланка.

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је ваш посетилац посетио друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

Садржаји до којих се долази путем линкова и налазе се на другим интернет страницама су ван јурисдикције интернет странице Расен, без обзира што су у питању ауторски прикази или наводи власника садржаја.

Интернет страница Расен нема обавезу безусловног линковања неког Интернет садржаја

Ниједан видео снимак који се може видети на интернет страници Расен није хостован на нашем серверу. Сви видео снимци се хостују на медијима попут YouTube, Google, Vimeo и других…  Самим тим страница Расен није одговорна за легалност истих и кршење ауторских права. Уколико има снимака за које сматрате да крше ауторска права молимо вас да се обратите сајтовима на којима се ти снимци хостују и пријавите их како би исти били уклоњени. То ће проузроковати и уклањање са интернет странице Расен. Сваки неприкладан видео снимак можете пријавити и на интернет страници Расен и након провере он ће бити уклоњен из базе наше странице.

Слажете се и разумете да сте Ви одговорни за очување поверљивости лозинки које су у вези са било којим налогом који користите да бисте приступили услугама. У складу са тим, слажете се да ћете једино ви бити одговорни интернет страници Расен за све активности на вашем налогу.

Ако приметите било какво неовлашћено коришћење ваше лозинке или налога, слажете се да ћете одмах обавестити https://www.rasen.rs.

Страница Расен користи могућности Google Аналитике и WordPress.com аналитике како би обеззбедила учинковитост у читаности њеног садржаја. О условима под којим се информације прикупљају можете прочитати на следећим линкованим страницама Google Аналитике и WordPress.com аналитике

Када посетиоци оставе коментаре на нашем веб месту, скупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре као и IP адресу посетиоца и ниску user agent његовог прегледача веба за помоћ у откривању непожељног. Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Граватар да би се видело да ли је користите. Политика приватности услуге Граватар је доступна овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.

Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана.

Коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе уместо да их држимо у реду за преглед.

Коментари посетиоца могу да буду проверени кроз услугу аутоматског препознавања непожељних.

За кориснике који се региструју на наше веб вести, такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.

Корисници који одлуче да постану чланови странице Расен сагласни су да доставе следеће личне податке: име, и адресу е-поште; у подешавању свог личног налога одређују своје корисничко име и лозинку, а могу да подесе и слику и/или аватар.

Уколико имате налог и пријавите се на ово веб место, поставићемо привремени колачић за одређивање да ли ваш прегледач веба прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се након вашег затварања прегледача веба.

Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића да бисмо сачували ваше информације пријављивања и ваше изборе приказа екрана. Колачићи пријављивања трају два дана, а колачићи могућности екрана трају годину дана. Уколико изаберете „Запамти ме“, ваша пријава ће трајати две седмице. Уколико се одјавите са свог налога, колачићи пријављивања биће уклоњени.

Када уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу веба. Овај колачић не укључује личне податке и само одређује ID чланка који уређујете. Истиче након једног дана.

Уколико отпремате слике на веб место, требало би да избегавате отпремање слика са угнежђеним подацима локације (EXIF GPS). Посетиоци веб места могу да преузму и извуку податке о локацији са слика са веб места.

Уколико имате налог на овом веб месту, или сте оставили коментаре, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.

Уредници интернет странице Расен поштују приватност корисника ове странице. Ипак, треба да знате да ако се од нас на основу Закона, од стране надлежних органа за спровођење Закона буде захтевало да откријемо личне податке, ми можемо то да учинимо.

Поред тога, уколико користите линкове за сајтове трећих страна који нису под контролом интернет странице Расен препоручујемо да проверите посебна саопштења о приватности за те сајтове, пре него што дате било какав лични идентификациони податак. Не можете претпоставити да наша политика о приватности покрива те друге сајтове.

Интернет страница Расен пружа информације корисницима у доброј намери. Ви се изричито слажете да је коришћење информација интернет странице Расен искључиво на Ваш ризик и да се интернет страница Расен не може сматрати одговорним за било какву директну или индиректну штету насталу коришћењем ових информација.

Мада покушавамо да одржавамо информације и све остале услуге на овом сајту исправним, безбедним и што је могуће тачнијим, интернет страница Расен може да садржи застареле информације, грешке или пропусте за које ми не признајемо никакву, ни делимичну ни потпуну законску одговорност. Материјал и садржаји постављени на овој страници су обезбеђени без било какве гаранције.

Интернет страница Расен задржава право промене садржаја без претходне најаве, укључујући и промену ове стране.

Детаљније информације о општим условима коришћења садржаја можете погледати у оквиру лиценце Ауторство – Делити под истим условима 3.0 Србија (CC BY-SA 3.0 RS) и на страници Creative Commons

КОРИШЋЕЊЕМ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦЕ РАСЕН СМАТРАМО ДА СТЕ У ПОТПУНОСТИ УПОЗНАТИ СА ГОРЕ НАВЕДЕНИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА.

Правила о приватности

Добављачи треће стране, укључујући Google, употребљавају колачиће за послуживање огласа на темељу претходних посета корисника нашој интернет-локацији.

Помоћу оглашавачких колачића Google и његови партнери послужују огласе корисницима на темељу њихових посета нашој интернет-локацији.

Корисници се могу искључити из прилагођеног оглашавања у поставкама огласа. а корисници такође могу да искључе употребу колачића за прилагођено оглашавање добављача трећих страна на страници www.aboutads.info

Уредништво интернет странице Расен

Уколико подржавате наш рад поставите наш банер на ваш сајт.
Расен - Покретни Расен - Покретни
Расен Расен

Хвала вам на разумевању и подршци.

Уредништво портала Расен

Поделите