У Индији пронађени трагови изгубљене цивилизације

ПОДЕЛИТЕ
У невјероватном открићу на сјевероистоку Индије, у Мизораму, тим индијских археолога пронашао је рушевине велике изгубљене цивилизације.
Мизорам; фото: oknortheast

Мизорам; фото: oknortheast

Према извјештавању индијског листа ‘’The Times of India’’ тим археолога који је ископавао тајанствене мегалитске структуре у селу Вангчија у мизорамском округу Чампај, у Индији, сматра да је град припадао некој већој изгубљеној цивилизацији која је постојала у овом региону у далекој прошлости.

Сујит Најан, један од археолога и директор пројекта ископавања је рекао да је ово један од најзначајнијих археолошких открића у овом тренутку. Он је, такође, рекао да ово мјесто крије до сада непознате чињенице о Мизораму и сјевероистоку земље.

‘’Истраживали смо рушевине испод жбуња и густог растиња. Цијело мјесто указује на трагове изгубљеног града или веће изгубљене цивилизације.

Невјероватно је наићи на толико артефаката, што изискује још времена и више истраживања да бисмо дошли до коначних закључака“, каже Најан.

Истраживачи су пронашли менхире и терасе, што подсјећа на краљевске објекте. Археолози наводе да су потпорни зидови/терасе направљени од мегалитских камених блокова са терасама просјечне висине у распону од 3 до 5 метара.

Вангчија се налази у близини границе са Мјанмаром и обухвата брежуљке и густе шуме. Ископавање је спроведено након што је генерални директор АСИ-ја (Archeological Survey of India) у новембру прошле године посјетио ово мјесто, са циљем да се истраже менхири, камене структуре са приказима људи, животињског и биљног свијета на њима.

Менхири су први заштићени споменици у Мизораму.

Тим је документовао више од 50 објеката, а ускоро се планира наставак истраживања. Прикупљени фрагменти дрвеног угљена биће послати у специјализовану лабораторију за датирање угљена и даљу научну анализу.

За Расен превела и приредила: Сања Бајић

Сродни текстови:

Палиндроми у тамилској религиозној поезији из 7. века
Телугу спев о љубави Кришне и његових пратиља
Санскртски еп Киратарјунија о борби човека и бога
Шишупала Вада – Санскртски еп о борби бога са човеком
Магични квадрати бројева у Индији од ведских времена до данас
Бхагавад-Гита – најстарија предања аријеваца – о урушавању породице
Сива Жива и Јак-цар у Серберији – Откуд Индија у колективном памћењу Срба?
Колико су слични српски и санскрт?
На Хималајима пронађено 200 јединствених фигура непознате цивилизације
Ригведа у слоговима и палиндроми


Поделите

2 Responses

  1. civokmed каже:

    Датирање са угљоводоницима је научно оборено, екипа лабораната пита археологе шта мисле о налазу и старости, те се договарају да се налази много не разликују од „жељеног“ и „плаћеног“ резултата. Пре 450 година су јахали диносаурусе, цртежи се налазе по зидовима цркава чак и сербских, а овамо добили резултат -150 милиона година. Шамарање како веле клинци.

  2. Djuro каже:

    Dinosaurusi pre 450 god? Ajde u pecinu…

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.