Нектар Идумеје

ПОДЕЛИТЕ
„Нектар Идумеје“ Стефана Бабића први је у серији романа из жанра епске фантастике, чија радња је смештена у измишљеном свету који се назива Логос, прецизније на континенту Илион. Радња прати младог хероја Кадима који је рођен у пустињској области која је провинција Јужне републике. Он се у својим авантурама сусреће са сиренама, својом полубраћом херојима и многим другим бићима…
Стефан Бабић - Нектар Идумеје

Стефан Бабић – Нектар Идумеје; фото: С. Бабић

Стефан Бабић објавио је свој књижевни првенац „Нектар Идумеје“, као победник конкурса за најбољи прозни или песнички рукопис аутора са пребивалиштем на територији убске општине. Конкурс је огласила Установа културе у сарадњи са Градском библиотеком „Божидар Кнежевић“, који су и издавачи овог занимљивог и маштовитог романа епске фантастике.

Стефан Бабић - Нектар Идумеје

Стефан Бабић – Нектар Идумеје; фото: С. Бабић

Нектар Идумеје је књига жанра епске фантастике чија радња је смештена у измишљеном свету који се назива Логос, прецизније на континенту Илион. На том континенту постоје четири државе: Јужна Република, Западна краљевина, Северно царство и Источна Федерација.

Прва књига прати дешавања у Јужној републици. Сама Јужна Република инспирисана је грчком, египатском и блискоисточним митологијама.

Радња књиге прати младог хероја Кадима који је рођен у пустињској области која је провинција Јужне републике.

Он се у својим авантурама сусреће са сиренама, својом полубраћом херојима и многим другим бићима. Највећи изазов је да се уклопи у друштво Атлантиса, престонице Јужне републике, које је огрезло у корупцију и политичке игре привидно демократског система.

Аутор о књизи каже:

Епску фантастику сам изабрао као жанр јер ми се највише свиђа као оквир књижевног изражавања јер дозвољава исказивање креативности и маште. Књигу нисам писао само да би била занимљива, већ сам се трудио да провучем кроз њу поруке и идеје које су итекако повезане са реалним светом.

Поред Нектара Идумеје имам испланирано још 7-8 књига које ће заокружити целину.

Приредио: Далибор Дрекић

 

Поделите


Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.