Мика Антић – Рецепт за срећан живот

ПОДЕЛИТЕ
Један од најтраженијих рецепата на свету јесте рецепт за срећан живот. Овај су рецепт тражили многи од памтивека, а некима је и пошло за руком да га нађу. Проблем је што је тај рецепт толико променљив и несталан да је за свакога различит. Ретки су успели да му извуку неке опште карактеристике. Један од њих био је и Мирослав Мика Антић.

Узети 12 месеци, добро их очистити од горчине, себичлука, цепидлачења и страха.

Сваки месец пажљиво исецкати на 30 или 31 дан, тако да је залиха довољна за целу годину.

Сваки дан посебно испунити надевом од: једне трећине рада, трећине душевне ведрине и трећине хумора, уз додатак три кашике оптимизма, једне кашике стрпљења, зрнцета ироније и прстохвата такта.

Ту масу прелити обилно љубављу.

Готово јело украсити букетићем ситних пажњи и сервирати га свакога дана, са обавезном ведрином, уз шољу доброг, освежавајућег чаја.

Напомена: Рецепт не чувајте само за себе, већ га поделите и са другима!

Мирослав Мика Антић


Поделите

3 Responses

  1. Jasna каже:

    Za mene je sreca biti zdrav .
    Srecna porodica je ona koja ne gubi svoju mladost , to je sve sto bih imala o sreci reci .

  2. Милорад каже:

    Све је то лепо речено, али ни сам Мика Антић, мој суграђанин, није баш био човек који се могао назвати срећним. Управо би се рекло супротно – био је веома меланхоличан, често пијан, не сећам се да сам га видео са осмехом.
    Љубав, и то не било каква, већ она усмерена ка Богу, а онда – природно – и људима, једина доводи до среће, ма какав д аје живот овде на свету.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.