Српски грб уклесан на ћирилици у зидове катедрале у Дрездену

Немци и Срби су историјски дубоко везани, чак и дубље него што то било ко у Београду или Берлину може и да замисли. Према тврдњама многих српских историчара, али и оних из Немачке Германи су настали од Срба! Колико год вам ова теза била као најновија теорија завере и оне старе крилатице да су Срби најстарији народ на свету, прочитајте шта учени људи кажу о овој теорији.

Да где има дима ту је и ватра потврђује чак и древни споменик културе који је под заштитом УНЕСКА у Дрездену где улаз у чувену катедралу чувају два војника од којих један на штиту носи српски грб!

Наиме на чувеној катедрали у Дрездену, граду који крије многе тајне и који је преживео многе ратове и културе, крије се најбоље чувана тајна о којој Немци неће пуно да причају.

На самом улазу у катедралу “Providebtle memor” налазе се два кипа, која представљају стражаре и чуваре града Дрездена (то ће вам рећи сваки туристички водич, приликом обиласка овог града). Ипак оно што вам неће нико рећи, а неће вам ни показати, то је да се на штиту једног од стражара Дрездена налази српски грб (четри слова С исписана ћирилицом).

Уколико сами угледате овај грб сви ће вам само одмахнути руком и рећи то је био неки њихов симбол.

Повезаност Срба и Немаца покушали су да докажу многи учени људи и историчари, али кренимо редом:

У књизи „Германија“ (лат. Germania), романског сенатора и историчара Публија Корнелија Тацита (56-117. г. н. ере), тј. на лат. Publius (или Gaius) Cornelius Tacitus, стоје следеће његове речи:

„Сада треба рећи нешто о Свебима (читај Срби). Свеби нису, као Кати или Тенктери, једно једино племе. Они заузимају већу половину све германске земље, али се деле на различита племена, која се различито зову, и ако сва имају једно заједничко име Свеби. Њих је лако познати, јер зачешљавају косу унатраг и праве од ње чвор. По томе се разликују Свеби од осталих Германаца и по томе се код Свеба, разликују слободни од робова. Овакав обичај може се наћи и код других племена, било зато што су Свебима сродни, …“.

Немац Јирген Шпанут, истражујући немачку историју, открива српска гробља на тлу Шпаније, Немачке, Португалије и Бретање од 3.000 година пре Христа.

Француски археолог Морле назвао је то писмо азбука Глозел, а Јирген Шпанут наводи: “Они који су измислили ово писмо су поставили камен темељац наше цивилизације”. Он мисли да се ради о Филистинцима, а по упоредби са насом ћирилицом произлази да се ради о Србима.

Лужички Срби за себе кажу да су они из балканске Србије, што потврђују немачки историчари Сетген (Schoettgen) и Крајсих (Kreysig), узимајући за основ иста имена људи, река, планина и других географских појмова.

Сад сами просудите, има ли овде нечега или су ово само нагађања о Србима као небеском народу…

 

 

Извор: Телеграф, Васељенска

ПОДЕЛИТЕ

9 Responses

 1. Svevlad каже:

  Isti grb i na figurinama iz Vinče. I na odori boginje Serbone. I na Ahilovoj tuniki.

 2. cp6cku каже:

  Дрезден јесте изворно словенски град, звао се у прошлости Дрежђен. Ту је било Лужичких Срба у прошлости. Сад, зашто је тај грб истакнут ту, било би занимљиво знати. Може имати више различитих разлога за то. Сама чињеница да је ту даје назнаке, али не и сигурне далекосежне закључке без додатних података и доказа. Грађевине на слици нису толико старе да се то не би могло сазнати.

 3. Добро би било да знате да су ово у ствари византијски симболи, а да смо и крст и орла преузели од њих.

  • Zoran Nisavic каже:

   Dobro bi bilo da znas da su ti simboli mnogo stariji od vizantije.

  • iz glave каже:

   Византија је „настала“ тек након свог нестанка, 1557. у глави Херонима Волфа. Током својих 1000г постојања које се намерно потурају у заборав, осетно више него Римске која се као 1.Рајх кицошки фаворизује, звала се Источни Рим или Ромејско Царство.

   Доказа да су крст са оцилима, двоглави орао и сл симболи старији од Ромејског царства има у документима, археолошким налазима исл. Чак је и наш колодар старији од Ромејског. Оба Римска царства су била грађанске државе, а предметни симболи су симболи рода, тј народа. Зато их је свако крао, изобличавао, унаказивао. НАрочито од изума нације.

 4. Момир Степановић каже:

  Сваби могу бити и Швабе… или су Швабе исто што и Срби?

  • iz glave каже:

   Србија Глобал то овако објашњава – када странци преузму српске речи између већег броја суседних самогласника, овде је то 3 (СРБ), умећу самогласник да би олакшали изговор. Исто то раде и са сугласницима тешким за изговор Ш.Ђ исл. Тако је од Срби постало Свеби, даље је то ишло ка Шваби.
   Додатан доказ да су то Срби је и то да је Швабија десно од Рајне, која је тада била лимес Сорабикус, граница према Србима.
   Тако смо ми из незнања сами себе назвали буба-швабама. Исто као и са буба-Русима ( Рус, Рас, Расен, Рашанин, некад становник Раса, данас Расије како кажу Руси за своју земљу. Када сам већ овде, Руси не знају зашто Руси живе у Рацији, тј зашто државотворни народ и држава у којој живе немају исто име.)

 5. Стефан каже:

  Референце, извире, то треба да наведете у фуснотама испод текста ако можете.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.