РАСЕН: УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Расен је свесрпско удружење основано ради остваривања циљева из области културне, васпитно-образовне и социјалне делатности. Активности Удружења усмерене су ка повећању културног нивоа друштва, унапређењу и развоју стваралаштва, културе, образовања, науке и спорта, са посебним акцентом на очувању традиционалних вредности српског друштва у областима народног стваралаштва, етнолошког наслеђа, традиционалних заната и обичаја, националног писма и идентитета, културе, образовања, религије и духовности.

ПРОФИЛИ УДРУЖЕЊА РАСЕН НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Blogger
Facebook: Rasen 
Facebook: Rasen Beograd
Facebook: Rasen Banjaluka
Twitter: Rasen
Google + Profil
Google + Stranica
Google + Grupa
Linkedin Stranica
Vkontakte Stranica
Vkontakte Grupa
Odnoklassniki Profi
Odnoklassniki Grupa
Moi Mir Profil
StumbleUpon
Tumblr Stranica
Scoop.it
Instagram
Pinterest
Weheartit
Flipboard
Myspace
Plurk
YouTube

У оквиру Удружења Расен делују два културно-књижевно-покрета: Свет палиндрома и Сатирање:

Свет палиндрома је културно-књижевни покрет у оквиру којега се негује начин изражавања у специфичној симетричној форми, било да се ради о литерарном, енигматском, визуелном, музичком или научном начину изражавања. Садржај Света палиндрома може се пратити под категоријом ПАЛИНДРОМИ. и на Расеновим профилима на друштвеним мрежама, пре свих на фејсбук страници СВЕТ ПАЛИНДРОМА

Сатирање: је уметничко-литерарни покрет у оквиру којега се негује начин сатиричног изражавања. Сатирични текстови могу се пратити под категоријом САТИРАЊЕ и на Расеновим профилима на друштвеним мрежама, пре свих на фејсбук страници САТИРАЊЕ.

АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА

Удружење се бави неформалном едукацијом, издаваштвом, промоцијама, организовањем јавних манифестација. семинара, предавања, симпозијума, конференција, едукативних форума, саветовања, скупова, трибина, путовања, колонија, изложби и концерата, спортских и културних приредби. О свим активностима јавност се обавештава путем штампаних публикација, интернета и других расположивих медија, пре свега на интернет страници Удружења.

Удружење је отворено за сарадњу са појединцима, образовним и културним институцијама, стручним удружењима и другим сродним организацијама, органима локалне самоуправе, добротворним организацијама, невладиним сектором, верским заједницама и удружењима, приватним и јавним фондовима, фирмама и компанијама.

ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА УДРУЖЕЊА РАСЕН

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Основне информације о правним условима коришћења података са интернет странице Расен.

Коришћењем података са интернет странице Расен, потврђујете да прихватате услове које сте претходно прочитали, односно да сте сагласни са доле наведеним правилима.

Уколико се не слажете са овде наведеним правилима, молимо Вас да не користите податке са интернет странице Расен.

Није дозвољено коришћење садржаја странице, као и осталих делова у незаконите сврхе, нити за промовисање истих.

Коришћење говора мржње, ружних речи, вређање и дискриминација на било којој другој основи сматра се кршењем правила и услова коришћења интернет странице.

Сви посетиоци имају право да бесплатно (осим ако није другачије наведено) користе сервисе интернет странице Расен, уколико не крше услове коришћења.

Интернет страница Расен линкује садржај преузет из других интернет извора уз уредно навођење извора. Интернет страница Расен нема ауторска права над преузетим и линкованим садржајима и није одговорна за њихову садржину, иако се делови текстова могу прочитати и на интернет страници Расен

Интернет страница Расен није одговорна за садржаје других интернет страница, чак иако сте на неку од њих упућени линком са интернет странице Расен.

Уколико сматрате да је интернет страница Расен повредила Ваша ауторска права линковањем и објављивањем дела Вашег садржаја, молимо Вас да нас контактирате како бисмо исправили спорно.

Садржај који се налази на интернет страници Расен је јаван и, уколико је реч о ауторским текстовима, уредно потписан од стране аутора и сарадника странице. Ауторски текстови су у власништву интернет странице Расен и требало би да су тачни и јавности су понуђени у најбољој намери. Интернет страница Расен има неотуђиво право да по сопственом нахођењу мења ауторске садржаје који су у њеном власништву.

Уколико је садржај који се налази на интернет страници Расен преузет из других медија, он је уредно линкован, чиме су читаоци странице упућени на извор садржаја. Интернет страница Расен не преузима одговорност за преузети садржај, а за сва спорна питања можете се обратити ауторима текстова медија са којих је садржај преузет и уредно линкован.

Садржај објављен на интернет страници Расен може бити застарео и као корисник сервиса имате обавезу да проверите тачност навода који се помињу у садржају.

Уколико преузимате информације за објављивање на другом медију обавезни сте да интернет страницу Расен наведете линком као извор.

Интернет страница Расен не сноси одговорност за истинитост и квалитет садржаја рекламних порука, огласа, као и видео садржаја који су линковани на адресе другачије од адреса у склопу странице.

Истовремено, интернет страница Расен не сноси одговорност за евентуалну неистинитост навода аутора који нису аутори или сарадници интернет странице Расен.

Садржаји до којих се долази путем линкова и налазе се на другим интернет страницама су ван јурисдикције интернет странице Расен, без обзира што су у питању ауторски прикази или наводи власника садржаја.

Интернет страница Расен нема обавезу безусловног линковања неког Интернет садрзаја

Ниједан видео снимак који се може видети на интернет страници Расен није хостован на нашем серверу. Сви видео снимци се хостују на медијима попут YouTube, Google, Vimeo и других…  Самим тим страница Расен није одговорна за легалност истих и кршење ауторских права. Уколико има снимака за које сматрате да крше ауторска права молимо вас да се обратите сајтовима на којима се ти снимци хостују и пријавите их како би исти били уклоњени. То ће проузроковати и уклањање са интернет странице Расен. Сваки неприкладан видео снимак можете пријавити и на интернет страници Расен и након провере он ће бити уклоњен из базе наше странице.

Слажете се и разумете да сте Ви одговорни за очување поверљивости лозинки које су у вези са било којим налогом који користите да бисте приступили услугама. У складу са тим, слажете се да ћете једино ви бити одговорни интернет страници Расен за све активности на вашем налогу.

Ако приметите било какво неовлашћено коришћење ваше лозинке или налога, слажете се да ћете дмах обавестити http://www.rasen.rs

Уредници интернет странице Расен поштују приватност корисника ове странице. Ипак, треба да знате да ако се од нас на основу Закона, од стране надлежног суда или захтевом од стране других надлежних органа за спровођење Закона буде захтевало да откријемо личне податке, ми можемо то да учинимо.

Поред тога, уколико користите линкове за сајтове трећих страна који нису под контролом интернет странице Расен препоручујемо да проверите посебна саопштења о приватности за те сајтове, пре него што дате било какав лични идентификациони податак. Не можете претпоставити да наша политика о приватности покрива те друге сајтове.

Интернет страница Расен пружа информације корисницима у доброј намери. Ви се изричито слажете да је коришћење информација интернет странице Расен искључиво на Ваш ризик и да се интернет страница Расен не може сматрати одговорним за било какву директну или индиректну штету насталу коришћењем ових информација.

Мада покушавамо да одржавамо информације и све остале услуге на овом сајту исправним, безбедним и што је могуће тачнијим, интернет страница Расен може да садржи застареле информације, грешке или пропусте за које ми не признајемо никакву, ни делимичну ни потпуну законску одговорност. Материјал и садржаји постављени на овој страници су обезбеђени без било какве гаранције.

Интернет страница Расен задржава право промене садржаја без претходне најаве, укључујући и промену ове стране.

За сваки спор који настане поводом коришћења ове интернет странице или тумачења одредби Услова коришћења примењиваће се закони Републике Србије и биће надлежни одговарајући судови на територији Републике Србије.

КОРИШЋЕЊЕМ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦЕ http://www.rasen.rs СМАТРАМО ДА СТЕ У ПОТПУНОСТИ УПОЗНАТИ СА ГОРЕ НАВАДЕНИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА

Уредништво интернет странице Расен