Испод енергетског моста до Крима пронађен објекат непознате цивилизације

Према прелиминарним подацима, ископине потичу из 7-8 века пре наше ере и истраживачи сматрају да је то дело руку становништва које је ове територије насељавало пре доласка Грка или да се чак ради о досад непознатој цивилизацији. Грађевинари су морали привремено да обуставе радове на изградњи енергетског моста до Крима. На дубини од шест метара у околини насеља Иљич на Таманском полуострву откривен је јединствен налаз.

 

Алфонс Муха, Руси у Москви, Фото: Wikipedia

Археолози института Руске академије наука сматрају да је систем за сакупљање пијаће воде који је ископан најстарији на територији Русије. Осим тога, научници не искључују могућност да би овај објекат могао да докаже да су далеки преци становништва у овој области градили хидротехничке грађевине давно пре Грка.

Према прелиминарним подацима, ископине потичу из 7-8 века пре наше ере и истраживачи сматрају да је то дело руку становништва које је ове територије насељавало пре доласка Грка или да се чак ради о досад непознатој цивилизацији, преноси портал нашег матичног листа „Российская газета”.

Комплекс чини неколико повезаних камених резервоара. Они су изграђени од камења високог два метра. Због осцилација у температури на камењу се кондензовала вода. Она се затим скупљала у резервоарима.

„Ако говоримо о древним резервоарима, није лако одредити који је народ могао да их изгради”, објашњава доктор историјских наука, сарадник научноистраживачког центра за традиционалне културе Игор Касиљев. „Мајстори су могли да буду и први грчки досељеници на Таманском полуострву, као и племена Синда.”

Радови археолога неће утицати на рокове које су планирани за изградњу енергетског моста до Крима.

Извор: Руска реч

You may also like...

Оставите одговор