Манифестаија „Лепо лице породице“ у организацији Удружења Расен


У недељу, 17. маја у Борчи је одржана манифестација „Лепо лице породице“, у организацији Удружења „Расен“, а поводом светског дана породице, који се обележава 15. маја. Цео догађај, замишљен као породични дан, био је у знаку деце, породице и промовисања породичних вредности.
Лепо лице породице

Лепо лице породице

У дворишту школе „Јован Ристић“ манифестацију је поздравним говором отворио председник уддружења „Расен“ Далибор Дрекић. О проблемима са којима се сусреће савремена породица и важности неговања породичних вредности говорио је Немања Зарић, представник „Центра за заштиту породице“.

Присутним учесницима у гостима обратио се подпредсеник српског Удружења „Ћирилица“ Миодраг Којић, који је уједно најавио и првог специјалног госта манифестације – песника, појца и књижевника из Москве, аутора осам књига и преко 150 песама, Јурија Качајева (Юрий Качаев). Гости су имали прилику да чују две прелепе песме, које је овај кантаутор отпевао на руском језику.

У ревијалном делу програма наступила су два културно-уметничка друштва са својим најмлађим секцијама – фолклорни ансамбл „Лира“ из Борче и Фолклорни ансамбл ПКБ-а из Падинске Скеле. Атмосферу су прелепим гласовима улепшали најмлађи чланови хора „Распеване звездице“, а деца из драмске секције „Зозо“ из Борче одушевила су присутне својим драмским наступом.

Рецитатори школе Олга Петров говорили су стихове са темама из породичних односа, а песме за децу говорили су песници Славица Томић из Удружења „Бело Врело“, Далибор Дрекић, Снежана ненадовић, Драган Јарић и други специјални гост манифестације, песникиња Мирјана херцог из Чачка.

Присутна деца имала су прилику да се опробају у натезању конопа са конопашима ПКБ-а, вишеструким првацима државе и освајачима бројних награда у овом традиционалном српском спорту. Такође, гости су могли да пробају симулацију кајака, коју им је омогућио кајакашки клуб БСК из Борче у којем су поникле и за који тренирају наше прослављене кајакашице сестре Молдован.

У току програма децу је увесељавао маскота меда, а власници брзе хране „Bruce Lee“ и „Doner Kebab“ и играонице „Fun Fun“ делили су своје производе за најмлађе. Богат и разноврстан програм завршио се доделом захвалница учесницима и пригодних поклона присутној деци.

Организатор се захваљује свима који су подржали манифестацију: школама Јован Ристић и Олга Петров, општини Палилула, Центру за заштиту породице, Удружењу „Ћирилица“, издавачкој кући „Катена Мунди“, часопису „Светосавско звонце“, порталима „Магацин“, „Лоби Инфо“ и „Снага народа“, „Добре вести“, „Добошар“, „Бум Бум радију“, кафеу „Рагина глава“, кафеу Ћирилица и посебно свим гостима и учесницима. Намера организатора је да се догађај одржава сваке године половином маја.

 

 

Далибор Дрекић

ПОДЕЛИТЕ

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.