Манифестаија „Лепо лице породице“ у организацији Удружења Расен

У недељу, 17. маја у Борчи је одржана манифестација „Лепо лице породице“, у организацији Удружења „Расен“, а поводом светског дана породице, који се обележава 15. маја. Цео догађај, замишљен као породични дан, био је у знаку деце, породице и промовисања породичних вредности.
Лепо лице породице

Лепо лице породице

У дворишту школе „Јован Ристић“ манифестацију је поздравним говором отворио председник уддружења „Расен“ Далибор Дрекић. О проблемима са којима се сусреће савремена породица и важности неговања породичних вредности говорио је Немања Зарић, представник „Центра за заштиту породице“.

Присутним учесницима у гостима обратио се подпредсеник српског Удружења „Ћирилица“ Миодраг Којић, који је уједно најавио и првог специјалног госта манифестације – песника, појца и књижевника из Москве, аутора осам књига и преко 150 песама, Јурија Качајева (Юрий Качаев). Гости су имали прилику да чују две прелепе песме, које је овај кантаутор отпевао на руском језику.

У ревијалном делу програма наступила су два културно-уметничка друштва са својим најмлађим секцијама – фолклорни ансамбл „Лира“ из Борче и Фолклорни ансамбл ПКБ-а из Падинске Скеле. Атмосферу су прелепим гласовима улепшали најмлађи чланови хора „Распеване звездице“, а деца из драмске секције „Зозо“ из Борче одушевила су присутне својим драмским наступом.

Рецитатори школе Олга Петров говорили су стихове са темама из породичних односа, а песме за децу говорили су песници Славица Томић из Удружења „Бело Врело“, Далибор Дрекић, Снежана ненадовић, Драган Јарић и други специјални гост манифестације, песникиња Мирјана херцог из Чачка.

Присутна деца имала су прилику да се опробају у натезању конопа са конопашима ПКБ-а, вишеструким првацима државе и освајачима бројних награда у овом традиционалном српском спорту. Такође, гости су могли да пробају симулацију кајака, коју им је омогућио кајакашки клуб БСК из Борче у којем су поникле и за који тренирају наше прослављене кајакашице сестре Молдован.

У току програма децу је увесељавао маскота меда, а власници брзе хране „Bruce Lee“ и „Doner Kebab“ и играонице „Fun Fun“ делили су своје производе за најмлађе. Богат и разноврстан програм завршио се доделом захвалница учесницима и пригодних поклона присутној деци.

Организатор се захваљује свима који су подржали манифестацију: школама Јован Ристић и Олга Петров, општини Палилула, Центру за заштиту породице, Удружењу „Ћирилица“, издавачкој кући „Катена Мунди“, часопису „Светосавско звонце“, порталима „Магацин“, „Лоби Инфо“ и „Снага народа“, „Добре вести“, „Добошар“, „Бум Бум радију“, кафеу „Рагина глава“, кафеу Ћирилица и посебно свим гостима и учесницима. Намера организатора је да се догађај одржава сваке године половином маја.

 

 

Далибор Дрекић

You may also like...

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.